Ψαλίδι στο επίδομα τοκετού

Ψαλίδι στο επίδομα τοκετού

Αρ. Πρωτ. 83/03.10.2011

Προς Υπουργό:

- Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης 

Για ακόμη μια φορά η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει το ανάλγητο πρόσωπό της και την έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας  που τη διακρίνει. Αυτή τη φορά περικόπτοντας με πρωτοφανή τρόπο το επίδομα τοκετού και μια σειρά άλλων παροχών περίθαλψης. Ο ενιαίος κανονισμός παροχών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΠΥ), στον οποίο εντάσσεται το 95% των ασφαλισμένων της χώρας, καθώς συμμετέχουν σε αυτόν το ΙΚΑ, ο ΟΑΕΕ, ο ΟΠΑΔ και ο ΟΓΑ, προχωρά σε αυτές τις περικοπές.

Από αυτόν προκύπτει, ότι το επίδομα τοκετού, το οποίο μπορεί να φτάσει σήμερα στα 1.765 ευρώ, μειώνεται στα 900 ευρώ. Πλαφόν ορίζεται επίσης και στη χορήγηση αναλώσιμου υγειονομικού υλικού. Η περικοπή του επιδόματος τοκετού έχει αναστατώσει τους ασφαλισμένους, οι οποίοι χάνουν ένα από τα βασικότερα επιδόματα. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ακολουθώντας την πολιτική του Μνημονίου περικόπτει κοινωνικά επιδόματα και αποκαλύπτει το σκληρό και ανάλγητο πρόσωπό της, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την πλήρη αδιαφορία της ακόμη και για το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως έθνος. Στο βωμό του Μνημονίου θυσιάζει κοινωνικές παροχές, που δικαιούνται οι ασφαλισμένοι.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Προτίθεται η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να αφήσει ανέπαφο το επίδομα τοκετού και να μην προχωρήσει στην άδικη περικοπή του;

Απάντηση Υπουργείου